Impressie & instructie

Bekijk de instructievideo

De werking, dit is het geheim…

Slimme wijnschenker kopen, met aan basis twee wetenschappelijke inzichten

Is decanteren, karaveren en wijn beluchten nodig? Of is laten “ademen” de juiste manier voor smaakbehoud?

*géén overdadig zuurstof contact bij het inschenken

Vacuvin Slow Wine Pourer: Slimme wijnschenker voor meer smaak.

Bij normaal wijnschenken zuigt de dunne schenkstraal zich met de val in het glas onnodig veel zuurstof op.  Er ontstaat een zichtbaar kleurverlies (teveel oxidatie) met een nadelig gevolg voor  geur en smaak.  Start met het fiberglaasje op de bodem van glas. Door bij het inschenken het fiberglaasje altijd onder de vloeistoflijn te houden  is er 100% geen  zuurstofcontact (overdracht is vloeistof in vloeistof). Eenmaal in het glas kan de wijn rustige en heerlijk ademen d.m.v. uitsluitend oppervlakte-contact.

 

* behoud van de natuurlijke koolzuur in de wijn, d.m.v. géén ‘plof’ val in het glas

Iedere wijn (wit, rood en rosé) bezit van nature een zeer kleine hoeveelheid koolzuur, je ziet of proeft het meestal niet maar het is wel. Het behoudt hiervan is van belang zorgt voor meer smaakbeleving. Aan de universiteit van Reims ontdekte men dat het rustig en schuin inschenken van Champagne

(de wijze van een biertje) voor meer geur en smaak zorgt, koolzuurmoleculen en smaakmoleculen zijn aan namelijk elkaar gekoppeld. Behoudt van koolzuur is behoud smaak, wij ontdekte dat dit ook opgaat bij alle stille wijnen, welke ook van nature minimale koolzuur bezitten, en dus van groot belang is voor de uiteindelijke smaak. Bij gebruik van de wijnschenker is het fiberstaafje altijd onder de vloeistoflijn Start met fiberstaafje op de bodem van het glas. Zo vult het glas zich ‘’vloeistof in vloeistof’’ en is een rustige gesloten overdracht/schenken van de wijn,  géén ‘plof’  in het glas.

Veel meer  smaak mede door behoudt van koolzuur . Bron Universiteit Reims. G.Ligier Bel Air.

https://www.nemokennislink.nl/publicaties/champagne-moet-je-schenken-als-bier/

 

VOORDELEN

*Wijnkennis niet nodig, een cadeau voor jezelf en vrienden

*Nieuw, handig en betaalbaar, een levenlang plezier

*Méér, geur, smaak en een duidelijk langere afdronk

*Wijnen smaken zachter en meer  finesse, proef minder agressieve zuren

*Intensere en diepere smaken ‘van origine’ van druif en vinificatie komen naar voren

*Bij rode, witte, rosé,  wijnen (niet bij champagnewijnen)

*Een metamorfose  bij ook alle alcoholvrije wijnen

*Werkt bij alle soorten wijnen wereldwijd, jong en oud

*Werkt van AH wijn tot met duurste Bordeaux en Amarones

*De oplossing voor schenken open wijnen, na 1,2 of 3 …dagen, veel minder groot verval.

*Kwaliteit in het glas blijft tot de laatste slok meer constant, ongeacht walsen

*werkt ook voor Buitenlands gedistilleerd, whisky, sherry e.d zachter,intenser, minder branderig

its fles gelijk is aan vorm/inhoud wijnfles

Slecht één nadeel

*Vacuvin slimme wijnschenker voor meer smaak. Inschenken van een glas wijn duurt met de wijnschenker 10-12 seconden, en bij traditioneel inschenken is de schenktijd  4-5 seconden.

Wijnschenker voor meer smaak bij wit, rood en rose wereldwijd (jonge en oude)

-voor wit, rosé, rode wijn ,(jonge en oude) wereldwijd
-smaakmakend bij alcoholvrije wijn
-niet geschikt voor mousserende wijnen
-smaakboost voor open wijnen na 1,2, 3,… dagen
*je kunt meerdere witte wijnen achter elkaar schenken zonder smaakoverdracht, dit geldt ook voor rode wijnen

Wetenschappelijke Basis

A géén overmatig zuurstof
geen dunne straal in open lucht van fles naar glas, hierdoor overdosis absorptie zuurstof , je ziet

B behoud koolzuur,
(van nature in elke wijn aanwezig) bij het inschenken Geen “ploff’ in het glas

-Resultaat meer kleur, geur, smaak, afdronk
-Nieuwe sensationele smaken komen naar voren
-in het glas blijft de wijn tot laatst slok 100 % intact

1 Plaats fiberstaafje op schenker

2 Plaats schenker op wijnfles, goed aandrukken

*De wijn verlaat fles via fleshals/schenkkop (niet via pin)
*Er is een verbinding met de buitenlucht en d.m.v. de stalen pin. Lucht komt hierdoor achter de wijn in de fles (geen vermenging met zuurstof treedt op)

3 GLAS SCHUIN HOUDEN IS MAKKELIJK of breng het de fiberglaasje van de schenker in één beweging naar de   bodem van het glas (staand) zonder een scheutje te morsen Het uiteinde van de pin bevindt zich vanzelf in de luchtbel (deze heeft zich verplaats van fleshals boven naar  bodem v/d fles) Als de stalen pin niet in de luchtbel zit is er vacuüm en en komt er niks uit de fles**

Vul het glas ‘vloeistof in vloeistof’ start met fiberglaasje net boven de  bodem van glas, beweeg mee bij het vullen naar boven, maar blijf met punt fiberglaasje net onder de vloeistofspiegel (wijn) tijdens vullen. Laat niet eerst een sliert er uit vallen, .maak één beweging. Houdt het fiberglaasje dus niet stijf op de bodem v/h glas.

*Stoppen met schenken, laat eerst de fles kantelen, dan geen morsen.

-Maak géén beweging omhoog, dan dat veroorzaakt een sliert boven de wijn en lucht en dit is nadelig voor smaak.

SCHOONMAKEN Verwijder fiberglaasje en spoelen onder kraan,
NIET IN VAATWASSER.  Plaats na het spoelen het fiberglaasje weer op de schenker plaatsen, leg weg binnen handbereik.

*Fles niet leeg; doe kurk/dop weer op d fles, zt op koele plek
**LET OP: Heel soms komt het voor dat de luchtbel in tegenoverliggende positie zit van het uiteinde vav de pin, en komt door ‘vacuüm’ geen wijn  uit de fles (stopt) OPLOSSING: Beweeg de fles meer recht boven het glas, de luchtbel verplaatst zich naar de goede kant, of haal zo nodig eerst een klein scheutje uit de fles.
*werkt ook bij ,alle buitenlands gedistilleerd whisky Cognac, gin e.d., alleen wanneer formaat en inhoud gelijk is aan wijnfles. Bij grotere fles als deze deels leeg is zodat de stalen pin achter de vloeistof  rijkt om in de luchtbel achter de vloeistof te komen bij het schenken.

VERRAS JEZELF EN VRIENDEN
proef originele smaken van druif en vinificatie als nooit eerder.

Te mooi om waar te zijn?
Ontdek het verschil met en zonder schenker “blind”

 

 

Instructievideo’s